Ervaar de wereld, boek een rondreis!

Houd je ervan om meer te zien, doen en ervaren tijdens je vakantie? Wil je een land en zijn bewoners echt leren kennen? Overweeg dan eens het maken van een rondreis !

Populaire rondreis bestemmingen

Er zijn vele populaire bestemmingen voor het maken van rondreizen. Wat mensen vaak niet verwachten is dat er hier in Europa een aantal prachtige landen zijn die zich perfect lenen voor het maken van een rondreis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Schotland, Noorwegen, Kroatië of Duitsland. Wat deze landen kenmerkt is de vele prachtige bezienswaardigheden en adembenemend natuurschoon dat er te bezichtigen is. Vaak wordt een rondreis afgesloten met een aantal dagen aan het strand of water, het is namelijk wel zo fijn na al het rondreizen nog even goed tot rust te komen. Iets wat in alle bovenstaande landen zeer goed mogelijk is.
Buiten Europa zijn de populairste bestemmingen: Amerika, Thailand, Indonesië en Afrika. Stuk voor stuk prachtige diverse landen. Je zult hiervoor echter wel moeten vliegen, het maken van een rondreis met je eigen auto is niet mogelijk, veel rondreizen in deze landen zijn echter inclusief huurauto of chauffeur.

Kies de reissoort die bij jou past

Als je er uit bent welke bestemming je graag wilt zien is het tijd om na te denken over de reissoort die jouw voorkeur heeft. Rondreizen zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten, hieronder beschrijven we de meest populaire reissoorten:
Groepsrondreizen
De standaard rondreis in groepsverband. Je gaat op reis met een groep mensen die je niet ken. Het vervoer is meestal in een touringcar met chauffeur en vooraf liggen alle bestemmingen en bezienswaardigheden vast.
Fly-Drives
Voor mensen die van vrijheid houden. Je boekt een vlucht met huurauto en gaat zelf op pad. Jij bepaalt welke bezienswaardigheden je aandoet en hoe lang je daar blijft. Soms liggen de hotels en dus de route die je aflegt wel vast.
Individuele Rondreizen
Het zelfde als de gewone groepsrondreis alleen dan met jouw individuele groep. Je bepaalt dus zelf het reisgezelschap. Vaak is vervoer geregeld in de vorm van een minibus met chauffeur.
Familiereizen
Deze vorm van rondreizen is speciaal afgestemd op gezinnen met kinderen. Het tempo ligt lager en de groep zal eveneens bestaan uit gezinnen met kinderen. Activiteiten worden zo georganiseerd dat het gehele gezin hieraan kan deelnemen.
Singlereizen
De singelreis is een rondreis speciaal voor singles van een bepaalde leeftijdsgroep. Los van de doelgroep en het feit dat elke reiziger een kamer voor zichzelf krijgt is deze reissoort gelijk aan die van de groepsrondreis.